Urter

Vi har et godt utvalg av krydderurter i gårdsmarkedet hos oss. Krydderurter pynter opp enhver rett og har mange bruksområder. De brukes for å heve smaken i supper, salater eller på brødskiva. Samt at med litt friske urter som topping ser maten ofte mer innbydende ut. Krydderurter inneholder vitamin C, folat, kalsium, magnesium, kopper og kostfiber.

Salgsesong

Vi har krydderurter gjennom hele salgsesongen. Vi sår disse i drivhuset ca hver 10. dag.

Oppbevaring

Krydderurter i potter liker seg der hvor det er varmt, lunt og lyst. Som i en vinduskarm eller under lyset på kjøkkenbenken. De kan tørke ut litt før de vannes på nytt og de bør vannes i skålen de står i. Altså ikke på bladene eller i potten. De bør også vannes med gjødsel med jevne mellomrom. Avskårne urter holder seg fint nysnittet i et glass vann på kjøkkenbenken.

Utplanting

Vi gir urtene våre en god start i drivhuset. På sommeren kan du fint plante disse ut i potter eller bed. Husk dog at urtene liker det lunt og lyst. Skulle urtene dine blomstre er blomstene også spiselige og de er ypperlige som garnityr. Blomstene er også fine for pollinatorene som for eksempel bier og humler.

Tips

Husk at krydderurter er en nytteplante som skal brukes og ikke bare stå til pynt. Ha de derfor lett tilgjengelig. Vokser urtene raskere enn du klarer å bruke de kan du lage gode pestoer, fryse ned i isbitformer med litt vann så har du til supper senere, eller klippe de opp og ha i fryseren. Hva med å lage ditt eget urtesalt?

Tilgjengelig utvalg kan variere.

Sortiment