Om oss

Skarstad Gartneri & Gårdsmarked er et familiedrevet gårdsbruk som i dag eies av Anette Skarstad og drives i samarbeid med hennes foreldre Grete og Lars Skarstad og søster Linda Skarstad. Familien Skarstad kommer opprinnelig fra grønnsaksbygda Lier ved Drammen. Lars’ foreldre, Reidun og Nils Skarstad, kjøpte gården i 1956 og med deres bakgrunn var det naturlig å starte med produksjon av grønnsaker. På den tiden var det få, og i dag er det ingen andre, som driver med grønnsaksproduksjon i Kongsvinger.

I dag dyrkes nærmere 100 ulike sorter grønnsaker, poteter og krydderurter på gården. Det meste av dette selges i gårdsmarkedet på gården i sommersesongen. I tillegg produseres store volumer av blomkål og poteter til Findus sine fabrikker i Larvik og Tønsberg. Blomkålen går til Findus sine frosne grønnsaksblandinger, og potetene går til Findus sin produksjon av pommes frites til McDonald’s og Burger King.

De to gårdseiendommene som tilhører drifta består av tilsammen 500 da egen jord og 1.500 da skog. I tillegg benyttes ca. 1.000 da leid jord i frilandsproduksjonen.

I veksthusene dyrkes ulike typer tomater, agurker, krydderurter, chili og søtpaprika, samt sommerblomster. Her produseres også småplanter fra frø til utplanting av alle grønnsakene som ikke sås direkte på friland. 

Våren 2019 åpnet Skarstads nye gårdskafé. Her serveres hjemmelagede bakevarer og kaféretter basert på egne råvarer i hyggelige omgivelser.