Om oss

Skarstad Gartneri er et familiedrevet gårdsbruk som i dag drives av Anette Skarstad og hennes foreldre Grete og Lars Skarstad. Kjernevirksomheten er produksjon og salg av et bredt spekter grønnsaker i gårdsmarkedet. I tillegg produseres store volumer av blomkål og poteter til Findus sine fabrikker i Larvik og Tønsberg. Blomkålen går til Findus sine frosne grønnsaksblandinger, og potetene går til Findus sin produksjon av pommes frites til McDonald’s og Burger King.

Familien Skarstad kommer opprinnelig fra grønnsaksbygda Lier ved Drammen. Lars’ far, Nils Skarstad, kjøpte gården i 1956 og med hans bakgrunn var det naturlig å starte med produksjon av grønnsaker. På den tiden var det få, og i dag er det ingen andre, som driver med grønnsaksproduksjon i Kongsvinger.

Lars’ foreldre er i dag pensjonert, og Lars og Gretes eldste datter Anette, har overtatt gården. Lars og Grete er imidlertid fortsatt svært aktive i driften. 

Gården består av 165 da egen jord og 1.000 da skog. I tillegg benyttes 700 da leid jord i produksjonen som består av ca. 35 forskjellige slag grønnsaker på friland, samt produksjon av poteter og korn.

I veksthusene dyrkes tomater, agurker og søtpaprika, samt sommerblomster. Her produserer vi også småplanter fra frø til utplanting av alle grønnsakene våre som ikke sås direkte på friland.