Archives

Løpstikke

Løpstikke er en urt med svært kraftig, selleriaktig aroma i fersk tilstand. Om den tørkes lukter og smaker den litt som buljongterninger. Den passer godt i supper og gryteretter, men bruk den med måte. Urten kalles også Kjærlighetsurt.
Read more >

Rød basilikum

Denne sorten har små blader som har en skarp og distinkt smak. Bladene og skuddene brukes i salater, tomat- og kjøttretter.
Read more >

Sitronbasilikum

Sitronbasilikum er en aromatisk basilikum med sitronsmak. Den har samme bruksområde som vanlig basilikum, men med den distinkte sitronduften- og smaken, er den fin til pizza, pasta og kjøttretter.
Read more >

Minibasilikum

Minibasilikum er kompakt og symmetrisk med små blader og dekorative stilker. Smaken er mild, søt og varm og har noe mer aroma enn storbladet basilikum. Klassisk å bruke til tomatretter, pizza, salater og pasta.
Read more >

Thai basilikum

Thaibasilikum er en krydderplante mye brukt i Thailand. Den ligner på basilikum, men har spissere blader. Bladene er mørkegrønne, ofte med sorte markeringer. Smaken er med hint av anis. Mest brukt i curry retter.
Read more >

Basilikum

Basilikum har en søtaktig og helt spesiell smak, som passer til utrolig mye. Smaker veldig godt sammen med tomater. Basilikum egner seg både i varm og kald mat, som i marinader, dressinger, sauser, supper og pesto. Naturell kan du ha den på forskjellige matretter, som tapas og smørbrød. Mange digger den for eksempel på en […]
Read more >

Sommersar

Sommersar er en anvendelig urt og er urtenes «salt og pepper». Bruk den i salater, supper eller stapper. Den er også fin å bruke til fet mat og hjelper på fordøyelsen. Den brukes ofte i fårikål for å fjerne noe av fettsmaken. Sommersar er også kjent som et viktig krydder i pølser.
Read more >

Persille

Både bladpersille og kruspersille er kjente krydderurter her i Norden. Persille brukes ofte som pynt, men den passer også fint som smaksetter slik som andre urter. Prøv den for eksempel i sauser, marinader og wok. Et must på kokt egg! Kan fint kuttes og fryses. Så kan du strø over poteter eller supper rette før […]
Read more >

Dill

Dill er et «must» til mange fiske- og skalldyrretter. Det er populært til blant annet gravlaks og kreps, men også til potetretter og salater. Har du kanskje prøvd dillstuede poteter? Vi selger dill potter og lenger ut i sesongen også i bunter. Buntene kan fint oppbevares i pose o kjøleskapet. Vi har også ofte noe […]
Read more >

Gressløk

Dette er en smaksrik urt som er mye brukt i Norge. For mange er gressløk en selvfølge til eggeretter, men krydderurten har en mild løksmak som med fordel kan brukes i retter hvor du ønsker en anelse løksmak, eller i retter hvor det ikke er egnet med større løkbiter. Gressløk kan fint kuttes og fryses. […]
Read more >