Veksthus­produkter

Alle veksthusgrønnsakene våre er usprøytet og høstet fra egne veksthus. Tomatene våre sår vi 2. nyttårsdag, planter dem ut i veksthusene i februar, og begynner høstingen i slutten av april.  

Agurkene sår vi i første halvdel av februar og begynner høsting innen 1. mai, da agurkplantene vokser veldig raskt. 

Søtpaprikaen sår vi sammen med tomatene, men de vokser mye saktere og gir derfor ikke høsteklar paprika før i midten av juni. 

Vi bruker ulike nyttedyr for å bekjempe skadegjørere og bevare et godt klima i veksthusene våre.

Våre veksthusprodukter får henge på plantene til de er helt modne, hvilket gir dem en søtere, sprøere og bedre smak enn om de høstes før de er modne.   

Sortiment

Runde tomater

Tomat har et stort bruksområde og kan tilberedes på mange forskjellige måter. Tomat kan spises naturell, smørdampet, stekt, gratinert, eller kokes til suppe. Tomatene er et kjent følge til salaten, og er ellers god som tilbehør. Grønne tomater er godt egnet til sylting.

Røde cherry tomater

Sherrytomaten er den minste tomaten vi har, og de har en kraftig og god tomatsmak. Sherrytomater egner seg godt til snacks, i salatbollen eller som tilbehør.

Gule cherry tomater

Sherrytomaten er den minste tomaten vi har, og de har en kraftig og god tomatsmak. Sherrytomater egner seg godt til snacks, i salatbollen eller som tilbehør.

Plommetomater

Sherrytomaten er den minste tomaten vi har, og de har en kraftig og god tomatsmak. Sherrytomater egner seg godt til snacks, i salatbollen eller som tilbehør.

Perletomaten

Perletomaten er en liten variant av plommetomaten, og den er full av sødme og god smak! Den er utmerket som snacks, men den egner seg også godt til kutting på grunn av sin faste konsistens. 

Agurker 

Agurk brukes oftest i salater og som pålegg og pynt på smørbrød. Agurk er også godt til fiskeretter og pasta. 

NB: Agurk må oppbevares i plast eller aluminiumsfolie, da hele 96 % av agurken består av vann! Oppbevares agurken riktig er den sprø, saftig og god!  

Knaskeagurker

Knaskeagurk er som tomatenes sherrytomat; enda søtere og mer smaksrik enn storebroren! Den brukes til snacks, til dip, som et lite mellommåltid eller den kan kuttes og brukes som vanlig agurk. 

Søtpaprika

Paprika brukes til ost, i salater, i gryteretter og i wok. Den kan også fylles og gratineres, men egner seg svært godt som garnityr på smørbrød. 

NB: Søtpaprika må oppbevares i plast!