Kålvekster

Vi produserer kålvekstene våre selv, fra frø til ferdig kål. Vi sår frøene i pluggbrett, dyrker dem frem i veksthus til de er klare for utplanting og planter dem ut på friland flere ganger i løpet av sommeren.

Salgssesong: Kålproduktene er i salg fra ca. 20. juni til 31. oktober, med enkelte unntak nevnt nedenfor.

Oppbevaring: All kål bør oppbevares i plast i kjøleskap / kjølerom. 

Sortiment

Sommerkål

Rund i formen som vanlig hvitkål, men hodet er noe løsere og den har et mye lavere fiberinnhold. Bruksområde – Brukes som annen hodekål og smaker godt både kokt, smørdampet og i wok. Den kan også råsnittes i salater, og grilles delt i båter.

Romanesco

En krysning mellom blomkål og brokkoli med mild og god smak. Bruksområde – Brukes som tilbehør til middagen, hvor den også gir litt ekstra “pynt” med farge og fasong. Den er også god i salater, gratenger og til dip.

Rosenkål

Består av opptil 60-70 små hoder hengende på en stengel. Den har en særegen, søt, nøtteaktig smak. Bruksområdet – Brukes kokt, smørdampet eller stekt som tilbehør til kjøtt og fisk. Særlig godt til vilt. Den kan også strimles og brukes så i salater.

Blomkål

Består av mange små sammenvokste blomsterbukketter. Den er mild i smak og sprø i konsistens. Bruksområde – Brukes som tilbehør til kjøtt og fisk, i wok og i gratenger. Den kan også med fordel spises rå, og ikke minst i blomkålsuppe.

Kinakål

En delikat kålvariant med sprø og saftig konsistens og mild, litt søt smak. Bruksområde – Kinakål er veldig god i råkost og som basis i salat, men den er kanskje vel så god i varme retter. Den kan kokes, stekes, smørdampes, brukes i supper, i gratenger, i wok osv. Veldig anvendelig!

Vinterkål

Tettpakkede hoder med sprø og saftig konsistens. Bruksområde – Brukes som annen hodekål og smaker godt både kokt, smørdampet og i wok. Den egner seg også godt til sylting, surkål, i stuing og i supper. Vinterkål lagrer mye bedre enn sommerkålen.

Rødkål

Tettpakkede og tunge hoder med en karakteristisk og mild smak. Bruksområde – Brukes rå og snittet i alle typer salater,og den kan kokes, wokes, stekes, smørdampes, fylles og brukes til stuing. Den egner seg godt til surkål.

Grønnkål

Mørkegrønn, saftig og sprø bladkål, med en relativt kraftig kålsmak. Grønnkålen mildner noe på smak etter frysing, og får en tydeligere sødme. 

Bruksområde – Brukes kokt i suppe eller stuing. Den kan også smørdampes eller stekes. 

Spisskål

Løst knyttede hoder med en spiss form. Konsistensen er saftig og sprø med en mild og fin smak. 

Bruksområde – Brukes som tidligkål. Den er nydelig som smørdampet, i wok og rårevet i salater.

Brokkoli

Sammensatte stilker med egne blader og blomsterknopper. Smaken er mild og god.

Bruksområde – Brukes som tilbehør til kjøtt og fisk, eller den kan gratineres og wokes. Stilken kan også brukes.

Knutekål

Mild og fin smak som minner om en blanding av nepe og kålrot. 

Bruksområde – Knutekålen må skrelles før bruk og den brukes stort sett som kålrot. Den kan smørdampes eller brukes i stuing, i wok, rårives til råkost eller som snacks med dip til.