Andre grønnsaker

Vi har et bredt utvalg av grønnsaker som vi dyrker frem selv. Det aller meste av grønnsakene våre håndplukker vi før vi håndpakker dem. Alle våre egenproduserte grønnsaker høstes samme formiddag som vi åpner gårdsmarkedet på ettermiddagen, og de er derfor så nyhøstede som mulig når du tar de med deg hjem. Og ikke minst er de ureiste!

Sortiment

Purre

Salgssesong: Ca. 1. august til 31. oktober.

Oppbevaring: Bør oppbevares i plast i kjølerom/kjøleskap. Purre er også fin å fryse ned i staver eller kuttet i ringer så har du utover vinteren.

Tips: Stek ringer av purre sammen med gulrot og sellerirot som tilbehør til middagen. Smak til med salt og pepper.

Rødløk

Salgssesong: Ca. 1. august til 31. oktober.

Rødløk og vanlig løk kan brukes som basis i all mat! Setter smak på hjemmelagede supper, sauser, omeletter og gratenger! Rødløk er fantastisk sammen med tomater i tomatsalsa med en god fetaost og koriander eller basilikum.

Løk

Løk og rødløk bør oppbevares i plast i kjølerom/kjøleskap.

Vi har også tørket løk i vinterforsyning salget i oktober.

Vårløk

Salgssesong: Ca. 15. juli til 31. oktober.

Oppbevaring: Vårløk bør oppbevares i plast i kjøleskap/kjølerom.

Vårløk er også fin å fryse ned i ringer så har du utover vinteren.

Tips: Stek ringer av vårløk sammen med gulrot og sellerirot som tilbehør til middagen. Smak til med salt og pepper.

Selleri

Sortiment: Stilkselleri

Salgssesong: Ca. 1. august til 31. oktober.

Oppbevaring: Selleri bør oppbevares i kjøleskap/kjølerom i plast.

Selleri brukes gjerne som snacks til en god dip eller rå skjært i terninger i en grønn salat.

Den er også veldig fin i supper og gryter.

Redikker

Salgssesong: Ca. 15. juni til 31. oktober.

Oppbevaring: Redikker bør oppbevares i lufttett boks eller i plast i kjøleskap. Bladene fjernes først.

Squash

Sortiment: Grønn og gul squash

Salgssesong: Ca. 15. juli og sålenge været tillater det. (frem til frosten kommer)

Oppbevaring: Squash bør oppbevares i romtemperatur i plast, eventuelt i svalrom i kjøleskap. (som agurken)

Bondebønner

Bondebønner kalles også hestebønner. Den har lysegrønn eller gul-brun belg og fløyelsesaktig innside. Inni ligger store, flate, lysegrønner og velsmakende bønner, og det er kun disse som skal spises, ikke belgen.

Bilde lånt fra solhatt.no

 

Vanlige sukkererter

Salgssesong: Ca. 1. august til 10. oktober.

Oppbevaring: Bør oppbevares i kjølerom/kjøleskap i plast.

Sugarsnap sukkererter

Salgssesong: Ca. 1. august til 10. oktober.

Oppbevaring: Bør oppbevares i kjølerom/kjøleskap i plast.

Aspargesbønner

Salgssesong: Midten av august og sålenge været tillater det.

Oppbevaring: Bør oppbevares i kjølerom/kjøleskap i plast.

Bladpersille

Bladpersille har en anelse kraftigere smak enn kruspersille. Den brukes gjerne for å fremheve andre smaker ved varmebehandling, men den kan like gjerne pynte smørbrødene og være en flott smaksetter i seg selv. Prøv den i sauser, marinader og wok.

Dill

Salgssesong: Ca. 15. juli og sålenge været tillater det.Vi har også krondill i krepsesesongen.

Oppbevaring: Dill bør oppbevares i kjøleskap i plast.

Tips: Dill er veldig godt i salat!

Kruspersille

Salgssesong: Ca. 15. juli og så lenge været tillater det.

Kan oppbevares i et vannglass på kjøkkenbenken eller i plast i kjøleskapet for lengre holdbarhet. Det er også fint og hakke kruspersillen og fryse den.

Kruspersille fungerer utmerket som et friskt dryss til enhver rett, herunder supper.

Fennikel

Salgssesong: Midten av august og sålenge været tillater det.

Oppbevaring: Bør oppbevares i kjølerom/kjøleskap i plast.

Fennikel har en deilig anissmak og er like god rå i salater som grillet, kokt eller stekt som tilbehør til middagen. Se www.frukt.no for gode retter med fennikel.

Gressløk

Gressløk er rik på smak, og med sin milde, gode løkaroma passer den godt til alle middagsretter. Gressløk er dessuten en vinner i alle eggeretter! Bruk den gjerne i alle retter der du ellers ville brukt løk.