Sammensatte stilker med egne blader og blomsterknopper. Smaken er mild og god. Bruksområde – Brukes som tilbehør til kjøtt og fisk, eller den kan gratineres og wokes. Stilken kan også brukes. Les mer >
Løst knyttede hoder med en spiss form. Konsistensen er saftig og sprø med en mild og fin smak. Bruksområde – Brukes som tidligkål. Den er nydelig som smørdampet, i wok og rårevet i salater. Les mer >
Mørkegrønn, saftig og sprø bladkål, med en relativt kraftig kålsmak. Grønnkålen mildner noe på smak etter frysing, og får en tydeligere sødme. Bruksområde – Brukes kokt i suppe eller stuing. Den kan også smørdampes eller stekes. Les mer >
Tettpakkede og tunge hoder med en karakteristisk og mild smak. Bruksområde – Brukes rå og snittet i alle typer salater,og den kan kokes, wokes, stekes, smørdampes, fylles og brukes til stuing. Den egner seg godt til surkål. Les mer >
Tettpakkede hoder med sprø og saftig konsistens. Bruksområde – Brukes som annen hodekål og smaker godt både kokt, smørdampet og i wok. Den egner seg også godt til sylting, surkål, i stuing og i supper. Vinterkål lagrer mye bedre enn sommerkålen. Les mer >
En delikat kålvariant med sprø og saftig konsistens og mild, litt søt smak. Bruksområde – Kinakål er veldig god i råkost og som basis i salat, men den er kanskje vel så god i varme retter. Den kan kokes, stekes, smørdampes, brukes i supper, i gratenger, i wok osv. Veldig anvendelig! Les mer >
Består av mange små sammenvokste blomsterbukketter. Den er mild i smak og sprø i konsistens. Bruksområde – Brukes som tilbehør til kjøtt og fisk, i wok og i gratenger. Den kan også med fordel spises rå, og ikke minst i blomkålsuppe. Les mer >
Består av opptil 60-70 små hoder hengende på en stengel. Den har en særegen, søt, nøtteaktig smak. Bruksområdet – Brukes kokt, smørdampet eller stekt som tilbehør til kjøtt og fisk. Særlig godt til vilt. Den kan også strimles og brukes så i salater. Les mer >
En krysning mellom blomkål og brokkoli med mild og god smak. Bruksområde – Brukes som tilbehør til middagen, hvor den også gir litt ekstra “pynt” med farge og fasong. Den er også god i salater, gratenger og til dip. Les mer >
Rund i formen som vanlig hvitkål, men hodet er noe løsere og den har et mye lavere fiberinnhold. Bruksområde – Brukes som annen hodekål og smaker godt både kokt, smørdampet og i wok. Den kan også råsnittes i salater, og grilles delt i båter. Les mer >
Denne siden bruker informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.OkPersonvernerklæring