Archives

Timian

Timian brukes blant annet til kylling, kjøtt og retter med ost. Krydderplanten brukes også i supper og potetretter. I likhet med salvie og rosmarin har også timian en gjennomtrengende smak, så bruk den med forsiktighet.
Read more >

Rosmarin

Rosmarin passer bra til vilt og fete kjøtt- og fiskeretter. For mange er den favorittkrydderet til lammekjøtt. Rosmarin gir en søt, litt bitter smak som minner litt om kamfer. Smaken er veldig gjennomtrengende og man bør krydre med varsomhet.
Read more >

Salvie

Krydderplanten Salvie har en bitter, aromatisk og en veldig dominerende smak, og bør av den grunn brukes med forsiktighet. Salvie kan brukes sammen med mange andre krydderurter, som persille, mynte, merian, oregano og basilikum. Til fet fisk brukes salvie ofte sammen med timian og til svinekjøtt sammen med rosmarin.
Read more >

Oregano

Oregano er et kjent pizzakrydder for de fleste, men krydderplanten passer også godt til pastaretter, salater og til grillet kjøtt. I kokte retter bør oregano tilsettes straks før servering, da koking ødelegger smaksemnene.
Read more >

Koriander

Krydderurten koriander er svært populær og har en særegen og spennende smak. Urten brukes ofte i indiske og asiatiske retter. Den egner seg meget godt til tomat. Smaken er søt og litt bitter, og blad fra koriander brukes til å strø over supper og salater. Tips! Skarstad favoritt: Tomatsalat med koriander, rødløk, fetaost i olje […]
Read more >

Estragon

Estragon har en pepperaktig og lett bitter smak som passer godt i sauser og supper. Mange synes også det smaker godt som krydder til stekt kjøtt eller fisk.
Read more >

Mynte

Dette er en kjent urt som er brukt mye i både matlagingen og som medisin. Planten har en kraftig duft og smakt, med friskt innslag av peppermynte. Mynte brukes ofte i desserter, men den passer også godt til kylling, svin, kalv og lam. Mynte er også utmerket ingrediens i smoothies!
Read more >

Sitronmelisse

Sitronmelisse kan brukes i alt man ønsker en sitronsmak på, men bladene bør ikke kokes med i maten for lenge. I stedet tilsetter du disse rett før servering. Sitronmelisse passer bra i for eksempel salater, sammen med frukt eller i drikker, supper og sauser. Krydderplanten brukes også ofte som dekorasjon på matfatet eller kaken.
Read more >

Nepe

Rund rotfrukt med hvitt fruktkjøtt og en søt og nøtteaktig smak. Finnes i flere varianter og fasonger, men våre neper er runde og hvite med lilla stilkfeste. De er de beste! Bruksområde – spises rå i salater, rives til råkost, kokes og serveres med smør, stues, gratineres eller glaseres. Smaker godt sammen med krydder som f.eks. […]
Read more >

Pastinakk

Ser ut som en hvit gulrot, med en mild og lett søtlig smak. Den har gjennom tidene vært den viktigste stivelseskilden i kostholdet vårt, men så ble den glemt. Nå har vi imidlertid igjen fått opp øynene for denne rota! Bruksområdet – brukes av engelskmenn slik vi bruker poteten; til det meste! Pastinakken skrelles før bruk, […]
Read more >