Vi produserer rotvekstene våre selv, både det vi sår rett ut på jordet, og det vi dyrker frem småplanter av i veksthus for senere utplanting. Gulrota sår vi så tidlig vi kan rett ut på jordet, og dekker med fiberduk for å beskytte mot nattefrost, men også mot tidlige insektsangrep. Selleriroten planter vi ut på senger dekt med plast, for å beskytte mot ugress.
Salgssesong: Det første av rotvekstene er salgsklart i siste halvdel av juni, og kålrota er gjerne først. Deretter venter vi på gulrota helt frem til ca. 1. august, men da fylles også gårdsbutikken vår opp med det meste av godsaker. Rødbetene er derimot mer en høstgrønnsak, og er ikke salgsklar før i september.
Oppbevaring: Felles for alle rotgrønnsaker er at de inneholder mye vann, og derfor trenger å oppbevares både kaldt og fuktig for å bevare kvaliteten. Dette oppnås best ved å pakke grønnsakene i plast / tett oppbevaringsboks og ha dem i kjøleskapet / kjølerommet.