Antall porsjoner: 4
Ingredienser:
- 4 fennikler
- 1 bunt vårløk eller 2 purre (skjært i ringer)
- 2 fedd hvitløk (finhakket)
- 1,5 ts paprikapulver
- 1/2 ts chilifrø
- 3 ss fersk dill
- 2 terninger hønsebuljong
- 1,2 liter vann
- 1 beger crème fraîche
- en god neve gressløk
- salt & pepper
Fremgangsmåte:
Fres vårløk/purre, hvitløk, paprikapulver, chilifrø og dill i olje/smør i noen minutter i en kjele. Skjær fenniklene i tynne skiver og ha det over i kjelen sammen med buljong og vann. Kok opp å la det hele småkoke til du lett kan stikke en gaffel gjennom fennikelskivene. Tilsett gressløken og kjør til en glatt suppe med stavmikser direkte i kjelen.
Det fungerer også fint å bruke foodprocessor. Ha i crème fraîche og gi suppen et oppkok før du smaker til med salt og pepper. Server med en rømmeklatt / créme fraíche og litt av det grønne fennikelgresset. Kjempe godt!