Knallgod Fennikelsuppe

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:

  • 4 fennikler
  • 1 bunt vårløk eller 2 purre (skjært i ringer)
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • 1,5 ts paprikapulver
  • 1/2 ts chilifrø
  • 3 ss fersk dill
  • 2 terninger hønsebuljong
  • 1,2 liter vann
  • 1 beger crème fraîche
  • en god neve gressløk
  • salt & pepper

Fremgangsmåte:

Fres vårløk/purre, hvitløk, paprikapulver, chilifrø og dill i olje/smør i noen minutter i en kjele. Skjær fenniklene i tynne skiver og ha det over i kjelen sammen med buljong og vann. Kok opp å la det hele småkoke til du lett kan stikke en gaffel gjennom fennikelskivene. Tilsett gressløken og kjør til en glatt suppe med stavmikser direkte i kjelen.

Det fungerer også fint å bruke foodprocessor. Ha i crème fraîche og gi suppen et oppkok før du smaker til med salt og pepper. Server med en rømmeklatt / créme fraíche og litt av det grønne fennikelgresset. Kjempe godt!