Antall porsjoner: 2
Ingredienser:
Kjøttsaus
- ½ kg kjøttdeig/karbonadedeig
- 10 tomater
- 3 ss tomatpuré
- Litt tomatketchup
- 2 hvitløksbåter fra Engebretsens Provance hvitløksbåter
- 1 løk
- 1 chili
- Fersk oregano
- Fersk basilikum
- 1 kjøttbuljongterning
- Salt og pepper
Vegetarsaus
For en vegetarsaus kan kjøttdeigen byttes ut med gulrot og squash i skiver sammen med eventuelt andre grønnsaker som stekes i pannen før resten av ingrediensene blandes i.
Fremgangsmåte:
Hakk tomatene i biter og finhakk chilien. Hakk løk og hvitløk og brun dette i stekepannen. Brun så kjøttdeigen og ha i løken og hvitløken sammen med de hakkede tomatene og chilien. Rør inn tomatpuré og litt tomatketchup og smuldre i buljongterningen. Finhakk litt oregano som blandes i. Smak til med salt og pepper. La det surre til væsken er passe redusert.
Finhakk litt fersk basilikum som blandes i til slutt. Serveres til varm pasta og med ferskt brød til. Pynt gjerne med et par basilikumblader på toppen.
For litt ekstra smak i kjøttsausen er det godt å blande i litt rødvin sammen med tomatene. Denne sausen kan også brukes som topping på hjemmelaget pizza eller som kjøttsaus/vegetarsaus til hjemmelaget lasagne.