Hjemmelaget tomatsaus til pasta bolognese eller pizza

Antall porsjoner: 2

Ingredienser:

Kjøttsaus

  • ½ kg kjøttdeig/karbonadedeig
  • 10 tomater
  • 3 ss tomatpuré
  • Litt tomatketchup
  • 2 hvitløksbåter fra Engebretsens Provance hvitløksbåter
  • 1 løk
  • 1 chili
  • Fersk oregano
  • Fersk basilikum
  • 1 kjøttbuljongterning
  • Salt og pepper

Vegetarsaus

For en vegetarsaus kan kjøttdeigen byttes ut med gulrot og squash i skiver sammen med eventuelt andre grønnsaker som stekes i pannen før resten av ingrediensene blandes i.

Fremgangsmåte:

Hakk tomatene i biter og finhakk chilien. Hakk løk og hvitløk og brun dette i stekepannen. Brun så kjøttdeigen og ha i løken og hvitløken sammen med de hakkede tomatene og chilien. Rør inn tomatpuré og litt tomatketchup og smuldre i buljongterningen. Finhakk litt oregano som blandes i. Smak til med salt og pepper. La det surre til væsken er passe redusert.

Finhakk litt fersk basilikum som blandes i til slutt. Serveres til varm pasta og med ferskt brød til. Pynt gjerne med et par basilikumblader på toppen.

For litt ekstra smak i kjøttsausen er det godt å blande i litt rødvin sammen med tomatene. Denne sausen kan også brukes som topping på hjemmelaget pizza eller som kjøttsaus/vegetarsaus til hjemmelaget lasagne.