Antall porsjoner: 2
Ingredienser:
- 1 sellerirot i terninger
- Litt hakket gress fra selleriroten samt litt av stilken
- 1/2 gulrot i skiver
- 1/2 potet (eller en liten potet) i terninger
- Litt purre/vårløk eller løk i ringer
Grønnsakene kokes møre i saltet vann, kokevannet brukes til hvit saus
Hvit saus:
- 3 ss smør (bremykt/meierismør), smeltes
- 3 ss hvetemel has i, rør godt og la putre litt så melsmaken forsvinner
- ca 6 dl kokekraft fra sellerien blandes i
- 1 terning klar kjøttbuljong, smuldres i litt salt has i, la koke opp til buljongen er smeltet og ta kjelen av platen.
Ha så grønnsakene i sausen og knus alt sammen med stavmikser til det er klumpfritt med en jevn konsistens. Ha i en skvett eller to med kremfløte og smak til med salt og pepper.