Hjemmelaget sellerisuppe

Antall porsjoner: 2

Ingredienser:

  • 1 sellerirot i terninger
  • Litt hakket gress fra selleriroten samt litt av stilken
  • 1/2 gulrot i skiver
  • 1/2 potet (eller en liten potet) i terninger
  • Litt purre/vårløk eller løk i ringer

Grønnsakene kokes møre i saltet vann, kokevannet brukes til hvit saus

Hvit saus:

  • 3 ss smør (bremykt/meierismør), smeltes
  • 3 ss hvetemel has i, rør godt og la putre litt så melsmaken forsvinner
  • ca 6 dl kokekraft fra sellerien blandes i
  • 1 terning klar kjøttbuljong, smuldres i litt salt has i, la koke opp til buljongen er smeltet og ta kjelen av platen.

Ha så grønnsakene i sausen og knus alt sammen med stavmikser til det er klumpfritt med en jevn konsistens. Ha i en skvett eller to med kremfløte og smak til med salt og pepper.